Fordelene ved at donere plasma

Donation af plasma har mange fordele. Det er ikke kun en givende måde at give til det medicinske område, det giver også kompensation for din tid. En enkelt donation af plasma er lig med to vellykkede livreddende terapier. Mennesker med alvorlige sygdomme, såsom leukæmi og hæmolytisk anæmi, kan drage fordel af plasmabaseret terapi. Andre modtagere af plasmabaserede terapier omfatter gravide kvinder, forbrændingsofre og børn. Donation af plasma er let og kræver ikke en stor indsats.

En plasmadonationsaftale varer generelt 45 minutter. Processen omfatter rutinemæssige personlige sundhedsspørgsmål, en fysisk eksamen og en blodniveaukontrol. Du kan donere plasma så ofte som hver anden uge, selvom de fleste mennesker finder ud af, at donation en gang om måneden passer til deres tidsplan. Målet er at ændre så mange liv som muligt. Hvis du overvejer at donere plasma, kan du lære mere om donationsprocessen fra denne vejledning. Og mens du er der, kan du overveje at donere på et center, der er akkrediteret af det amerikanske Røde Kors.

Den bedste måde at finde et plasmadonationscenter på er at søge online. Plasma Protein Therapeutics Association (PPTA) opretholder en database over plasmadonationscentre. Besøg PPTA-webstedet for at finde et i dit område. Endelig skal du forberede dig på din donation ved at få masser af hvile og undgå alkohol og nikotin. For at sikre din succes skal du sørge for at dele dine flyers med venner og familie, og glem ikke at takke dine donorer, når du er færdig.

Før du donerer plasma, skal du sørge for at drikke mindst 6-8 kopper vand og spise et måltid med højt proteinindhold inden for tre timer. Proteinrige fødevarer omfatter oksekød, kylling, rejer, ost, æg og bønner. Fødevarer med højt indhold af jern omfatter mørke bladgrøntsager, vandmelon og spinat. Donorer bør også drikke rigeligt med vand. Hvis der er problemer med blå mærker eller blødning, skal de ringe til en ambulance eller søge lægehjælp.

Donation af plasma kan være en nem og sikker måde at hjælpe mennesker i nød på. Når blod er trukket, adskilles plasma fra røde blodlegemer. Virksomheder, der bruger blodplasma til at fremstille lægemidler, er afhængige af disse donationer for at hjælpe patienter. Mens det amerikanske Røde Kors tillader donorer at donere plasma en gang hver 28. dag, følger mange private organisationer US Food and Drug Administration’s regler. Donorer kan også donere plasma op til to gange hver syvende dag.

For at donere plasma skal du gennemgå en fysisk før donation. Testen vil omfatte spørgsmål om dit helbred og omfatte test for vira, proteinniveauer og hæmoglobin. På trods af sin lighed med at give blod er processen meget anderledes. En proces kendt som plasmaferese adskiller plasma fra røde blodlegemer og andre cellulære komponenter. Plasma returneres derefter til kroppen med en steril saltopløsning, der erstatter plasmaet fjernet fra fuldblod.

At få dit plasma doneret er en livreddende handling. Ikke alene kan det redde liv, men det lægger også penge i lommen. De fleste donorer oplever kun milde bivirkninger. Mens mange mennesker oplever mildt ubehag under plasmadonation, er det stadig vigtigt at konsultere en læge inden donationen for at sikre, at du ikke lider af sundhedsmæssige problemer. Hvis du bliver afvist til plasmadonation, så prøv igen – mange mennesker er taknemmelige for denne gestus.